HH Ferries Group udnævner ny CEO

HH Ferries Groups bestyrelse har udnævnt Johan Röstin som ny administrerende direktør for HH Ferries Group. Han tiltræder efter sommeren 2017 og efterfølger Henrik Rørbæk, som meddelte sin opsigelse i februar.

“Jeg er glad for at kunne præsentere vores nye administrerende direktør i dag. Johan er en særdeles anerkendt leder med en fremragende baggrund fra transportsektoren. Han er en kommercielt stærk og forretningsorienteret leder, som er handlingsorienteret og har fokus på at skabe løbende driftsforbedringer og løfte kundeservicen. Vi ser frem til at trække på Johans erfaringer fra transport og infrastruktur, når han skal lede den daglige indsats for at styrke Scandlines Helsingør-Helsingborg-rutens position som regionens førstevalg for transport over Øresund,” siger Rasmus Christiansen, bestyrelsesformand i HH Ferries AB.

De seneste 8 år har Johan Röstin været administrerende direktør i Copenhagen Malmö Port AB. Inden hans tid i Copenhagen Malmö Port AB var han divisionsdirektør hos DB Schenker med ansvar for vækststrategien i Skandinavien og udviklingen af nye produkter i regionen. Johan Röstin er uddannet inden for virksomhedsstudier og sociologi på universitetet i Lund, og i 2014 fik han titlen ”Årets økonom i Skåne” af Ekonomiforum Skåne.

”Jeg ser frem til denne mulighed for at arbejde med HH Ferries Groups engagerede og dygtige medarbejdere, så vi sammen kan løfte vores resultater og konkurrenceevne til det næste niveau. Sammen vil vi fokusere på at sikre den højeste kvalitet og pålidelighed samt implementeringen af vores innovative og miljøvenlige løsninger, så vi kan levere fremragende service til vores kunder og både leve op til og overgå deres forventninger. Vi vil udvikle vores position som det pålidelige, miljøvenlige og konkurrencedygtige førstevalg for transport mellem Danmark og Sverige på Øresund,” siger Johan Röstin.

“Johan Röstin overtager en færgerute i god form, der står midt i en imponerende omlægning til batteridrift, som Henrik Rørbæk har været ankermand på i de første faser af projektet. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Henrik for hans dedikerede indsats gennem mere end 20 års tjeneste. Han holdt kursen i en forandringstid, da han ledede omdannelsen af færgeruten mellem Helsingør og Helsingborg til en selvstændig virksomhed. Han sikrede også en omfattende fornyelse af havnen i Helsingør, ligesom han stod i spidsen for den nye og sikre landgangsbro for Mercandias-færgernes passagerer. I løbet af de seneste måneder har Henrik hjulpet med at sikre en smidig ledelsesmæssig overgang, og han kan se tilbage på adskillige velgennemførte opgaver, når han fylder 60 år til sommer,” siger Rasmus Christiansen.

Som tidligere meddelt fratræder Henrik Rørbæk ved udgangen af juni. I den mellemliggende periode fra 1. juli og frem til Johan Röstins tiltrædelse vil driftsdirektør Jens Ole Hansen være konstitueret administrerende direktør for HH Ferries Group.

Læs mere