Flere fragtkunder tager den korte og miljørigtige vej over Øresund

Scandlines Helsingør Helsingborg noterer fortsat høj vækst i antallet af overførte lastbiler.

Den kraftige vækst i antallet af overførte lastbiler på ruten Scandlines Helsingør Helsingborg fortsætter i 2018. Væksten var høj i 2017, hvor 428.000 lastbiler valgte Scandlines Helsingør Helsingborg, og tendensen fortsætter i de første måneder af 2018: I ugerne 10 og 11 blev ruten benyttet af 8% flere lastbiler end i de tilsvarende uger året før.

”Vores fragtkunder sætter pris på punktligheden, stabiliteten og det høje serviceniveau, vi tilbyder for at leve op til vores ry som Øresunds flydende bro. Vi ved også, at kunderne lægger vægt på, at vi er den korteste vej over Øresund og sparer dem for op til 50 km af transporten hver vej. Udover miljøgevinsten betyder det nemlig lavere omkostninger, mindre køretid og samtidig en mulighed for, at chaufføren får et lille hvil på overfarten, ” siger Head of Freight Peter Kesting fra HH Ferries Group.

For at imødekomme den stigende efterspørgsel valgte HH Ferries Group fra 1. december 2017 at udvide kapaciteten ved at øge antallet af afgange med Hamlet. Tilbuddet er blevet vel modtaget – ikke mindst af fragtkunderne, som via Hamlets udvidede sejlplan har fået flere afgange pr. døgn til rådighed. Kombinationen af hyppige afgange døgnet rundt og den meget høje driftsstabilitet på ruten er med til at gøre Helsingør Helsingborg overfarten meget attraktiv for et effektivt fragterhverv.

”Vi har udvidet kapaciteten med, hvad der svarer til 40.000 ekstra lastbiler om året, og de foreløbige erfaringer viser, at udvidelsen faldt på et tørt sted, da kapacitetsudvidelsen svarer til de knap 10%, som lastbilstrafikken i flere uger er øget med. Vi er heldigvis gearet til at håndtere den stigende volumen, og vi lægger os hver dag i selen for at give kunderne den helt rigtige serviceoplevelse på Øresunds flydende bro” siger Peter Kesting.

Læs mere