En grøn port til kontinentet

HH Ferries Group tilbyder nu en grøn port til kontinentet – i form et nyt anlæg med ladestationer, som i Helsingborg skal forsyne svenske og danske rejsendes elbiler med strøm, når de bruger Øresunds flydende bro.

”Vi er meget glade for nu at kunne tilbyde vores passagerer muligheden for at oplade deres elbiler i forbindelse med deres tur over Øresund. Dette er endnu et skridt i den rigtige retning for at skabe en grøn korridor på tværs af sundet og bidrage til fossilfri transportformer,” siger CEO Johan Röstin, HH Ferries Group.

Der er installeret nye effektive ladestationer ved færgehavnen i Helsingborg. HH Ferries Group tager nu det næste skridt i sin ambition om at bidrage til det fossilfri samfund. Færgerne Aurora og Tycho Brahe konverteres til batteridrift, og nu kan bilister, der tager færgerne over sundet, også oplade deres elbil før afrejse. En god måde at krydse Øresund på for miljøbevidste bilister.

”Initiativet bidrager desuden til målsætningen om et fossilfrit Helsingborg, idet nærområdets indbyggere også får adgang til ladestationerne,” siger Johan Röstin.

Indvielsen af det nye anlæg finder sted den 25. maj i forbindelse med Nordens største rally for elbiler. I årets rally deltager 50 elbiler af mange forskellige mærker og nationaliteter.

”Samarbejdet med HH Ferries Group er fantastisk på flere planer. Det er ikke blot anlæggets størrelse, som bliver Sveriges største hurtigladningsanlæg for biler uanset mærke. Det er også et godt eksempel på, hvordan hurtigladere som disse kan bruges til at sammenbinde flere bæredygtige transportløsninger. Det viser stort engagement i miljøstrategien, og at HH Ferries Group tager omstillingen til fossilfri transportløsninger meget alvorligt,” siger CEO Fredrik Nordin, Clever Sverige.

 

For yderligere oplysninger:
Johan Röstin, CEO HH Ferries AB, telefon +46 42 18 60 00

Fotos >

Læs mere